Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 33 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Ruim 250 filtermogelijkheden Meer dan 350.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Groot-Brittannië

De campings in Groot-Brittannië liggen verspreid over de vier verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Elk van deze gebieden waar u kunt kamperen in Groot-Brittannië, heeft weer zijn eigen karakteristieken. Dankzij de relatief korte afstanden is het ook erg leuk om een rondreis te maken langs verschillende campings in Groot-Brittannië!

Kamperen in Groot-Brittannië: een vakantie met cultuur, parkachtige natuur, stijl en traditie!

De verschillende regio's waar u uw kampeervakantie in Groot-Brittannië kunt doorbrengen, zijn heel erg divers. Van de ongerepte Schotse hooglanden tot de eeuwenoude, dichte wouden en moerassen in beschermde natuurgebieden in Zuid-Engeland. Maar één ding hebben de regio's allemaal gemeen: de cultuur en de sfeer is er onmiskenbaar 'anders' dan op het vasteland van Europa.

Op elke camping in Groot-Brittannië zult u kennismaken met de typische Britse cultuur en tradities! Veel campings in Engeland en Wales zien eruit als landschapsparken, soms kampeert u ook echt op een honderden jaren oud landgoed bij een kasteelheer.

Wat u tijdens uw kampeervakantie in Groot-Brittannië in geen geval mag overslaan, is een bezoek aan de lokale pub of een middagje winkelen in een slaperig, middeleeuws stadje of een mondain warenhuis in Londen. Om de volgende dag weer over een kronkelende landweg tussen heggen en rotsmuurtjes op zoek te gaan naar een picknickplaats in de lieflijke 'countryside' of een wandeling te maken langs een steile rotskust!

Belangrijke informatie voor uw reis in het Verenigd Koninkrijk

Ongelode benzine (Premium Unleaded 95 en Super Unleaded 98) en diesel zijn goed verkrijgbaar. Lpg is redelijk goed verkrijgbaar. Voor het tanken van lpg wordt meestal de bajonetaansluiting en bij sommige tankstations de Europa-aansluiting (acme) gebruikt. Tankstations langs snelwegen zijn 24 uur per dag geopend en elders zijn pompstations vaak in elk geval open van 7.00 tot 22.00 uur.
Er komen steeds meer onbemande tankstations en tankautomaten. Het is verboden om brandstof in een reservetankje mee te nemen in de Kanaaltunnel en op veerboten.

Er zijn veel openbare laadpunten in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland. Maar in de dunbevolkte streken gaat het nog niet om een dekkend netwerk.

Engeland heeft een uitgebreid en goed onderhouden wegennet en vele snelwegen (motorways). In Wales, Schotland en Noord-Ierland zijn niet veel snelwegen en is het wegennet in berggebieden en op de eilanden beperkt.
Opgelet! Op ‘dual carrriageways’ (autowegen, A-wegen) kun je soms ook tractoren en fietsers tegenkomen. Op het platteland komen veel smalle met heggen of muurtjes omzoomde wegen voor met om de paar kilometer speciale passeerplaatsen. Houd er rekening mee dat de afstanden op wegwijzers worden aangegeven in mijlen: 1 mijl = circa 1,6 km.

Informatie over vaartijden, vertrektijden en tarieven is te vinden bij rederijen, zoals: brittanyferries.com, dfds.com, poferries.com en stenaline.com. Tarieven zijn onder meer afhankelijk van seizoen en vertrektijd. Het is raadzaam om tijdig te reserveren. Informeer van tevoren bij de rederij of gasflessen meegenomen mogen worden op de boot. Het is verboden om brandstof in een reservetankje mee te nemen op de boot.

Per trein via de Kanaaltunnel is een goed alternatief voor de veerboot. Als je auto een lpg-tank heeft, mag je niet met je auto op de trein door de Kanaaltunnel. Voor ingebouwde gascontainers in campers of caravans gelden speciale eisen. Draagbare gascontainers zijn gewoon toegestaan, maar moeten aangemeld worden. Meer informatie: eurotunnel.com.

In het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland moet je links rijden. Dimlicht is verplicht in het donker, in tunnels en bij een zicht van minder dan 100 meter. De meeste kruispunten zijn voorzien van voorrangsborden (‘stop’ of ‘give way’) en/of voorrangsmarkeringen (dubbele witte streep). Als deze echter ontbreken, gelden geen algemene voorrangsregels en moet je goed uitkijken en bij twijfel altijd voorrang verlenen. Verkeer op de rotonde (dat van rechts komt!) heeft voorrang op het naderende verkeer, tenzij anders aangegeven.
Je mag geen telefoon vasthouden achter het stuur, ook niet als je stilstaat (handsfree bellen mag wel). Kinderen jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1,35 meter moeten in een kinderzitje zitten. Het gebruik van de functie in je navigatiesoftware die waarschuwt voor flitspalen of trajectcontroles, is toegestaan. Winterbanden zijn niet verplicht.

Rijd je met een linksgestuurde auto, dan moet je, om tegenliggers niet te verblinden, de koplampen van je auto anders afstellen of deels afplakken (bijvoorbeeld met koplampstickers van visitbritainshop.com).
Roken in de auto is verboden in het bijzijn van een kind dat jonger is dan 18 jaar.
Er mag geen apparaat met een scherm aanwezig zijn binnen het gezichtsveld van de bestuurder (wel een navigatieapparaat). Een kruispunt met een vak met gele diagonale strepen (‘box junction’) mag je alleen oprijden als je het zonder stoppen kunt passeren. In steden komen ‘red routes’ voor; dit zijn wegen met aan de kant een rode streep waar stoppen verboden is.
Op wegen met in het midden een dubbele al dan niet onderbroken witte streep mag je niet parkeren.

Aangeraden wordt om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos mee te nemen.

Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 meter hoog, 2,55 meter breed en 18,75 meter lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 7 meter lang zijn of 12 meter als het trekkende voertuig een toegestane maximummassa van meer dan 3,5 ton heeft).
Op snelwegen met meer dan twee rijstroken per richting mag je niet met een caravan op de meest rechtse rijstrook rijden, hetzelfde geldt voor een camper van meer dan 3,5 ton.

Een fietshelm is niet verplicht. Je mag geen passagier vervoeren op de bagagedrager (wel een kind in een kinderzitje). Fietsen op een ‘dual carriageway’ is toegestaan, tenzij anders aangegeven.

De meeste snelwegen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland zijn tolvrij. Op de M6 ten noorden van Birmingham, op de M25 op de Dartford Crossing bij Londen en voor enkele bruggen en tunnels moet je wel tol betalen.
’s Nachts en op sommige trajecten in het weekend hoeft er geen tol betaald te worden.
Meer informatie: gov.uk/uk-toll-roads.
Bij de Dartford Crossing (ringweg Londen M25) is het niet meer mogelijk te betalen bij tolhuisjes. Je moet vooraf of achteraf (binnen 24 uur) betalen via internet. Als je dit niet doet, dan volgt er een hoge boete. Meer informatie: gov.uk/government/collections/dart-charge.

Ter bevordering van de luchtkwaliteit heeft Londen een Low Emission Zone (LEZ) en een Ultra Low Emission Zone (ULEZ) ingesteld. De eisen binnen de LEZ gelden niet voor gewone personenauto’s, wel voor bepaalde campers en busjes. De strengere eisen in de ULEZ gelden ook voor gewone personenauto’s, vooral diesels en oudere benzinevoertuigen. Meer informatie:
tfl.gov.uk/modes/driving.
Ben je van plan om met je camper naar Londen te gaan, dan moet je je voertuig registreren bij Transport for Londen (TfL) op tfl.gov.uk. Niet registreren betekent een boete.
In Londen heb je ook te maken met een Congestion Charge als je in deze zone rijdt. Het tarief is £ 15. Betalen kan het makkelijkste online via: https://tfl.gov.uk/modes/driving/pay-to-drive-in-london.

Je wordt aangeraden je gevarendriehoek minstens 45 meter achter je auto te plaatsen. Het is verboden om een gevarendriehoek te plaatsen op de ‘motorway’. Alle inzittenden wordt aangeraden een veiligheidshesje aan te trekken. Bij pech bel je het alarmnummer van je pechhulpverzekeraar. Je kunt ook bellen met een Britse pechhulpdienst, zoals 0800 88 77 66 (AA), of een Noord-Ierse pechhulpdienst, zoals +353 1 649 7460 (AA Ireland).
Het is strafbaar om op de vluchtstrook stil te staan vanwege een lege brandstoftank. Het is verplicht om een aanrijding met een dier (zoals een schaap of hond) bij de politie te melden.

Kamperen is populair in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland en er zijn veel campings. Het aantal faciliteiten op deze terreinen kan sterk wisselen.
Vrij kamperen buiten de campings is toegestaan in Schotland. In de rest van het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland heb je toestemming nodig van de landeigenaar. Het is verboden te kamperen in bermen en op parkeerplaatsen.
Op campings moet voor een bijzettent of voortent vaak extra betaald worden.
Het verschil tussen een ‘campsite’ en een ‘touring park’ is dat eerstgenoemde een stuk groter is en meer vaste plaatsen heeft voor stacaravans. ‘Touring parks’ zijn echt voor mensen met eigen tent of caravan. Op ‘caravan parks’ worden geen tenten toegelaten. Voor het vullen van meegenomen gasflessen is vaak een afwijkende aansluitnippel nodig. Ook voor stroomaansluitingen is vaak een adapter nodig.
Het rijden met caravan of camper kan lastig zijn op smalle en heuvelachtige wegen in sommige delen van het Verenigd Koninkrijk. Je moet daar rekening mee houden bij het bepalen van een route. Gebruik naast je navigatie een goede wegenkaart.

De top 6 beste campings in het Verenigd Koninkrijk

Deze resultaten zijn gebaseerd op klantenbeoordelingen.


 

Thema's


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen