Sportzomer 2024: hoe beleef je sportevenementen op de camping?

10 juni, 2024

ACSI heeft zich voor de sportzomer 2024 op een belangrijke vraag gericht: hoe kunnen kampeerders de grote sportevenementen deze zomer live meemaken op de camping? Om deze vraag te beantwoorden, hebben we 10.000 campings in heel Europa gevraagd of en hoe ze het EK voetbal, de Olympische Spelen, de Tour de France en Wimbledon uitzenden.

Het resultaat is indrukwekkend: campings tonen diversiteit en creativiteit voor kampeerders om de sportzomer van 2024 te beleven. Of het nu gaat om gezamenlijk de wedstrijden te bekijken op de camping of speciale aanbiedingen voor sportliefhebbers, er zijn genoeg mogelijkheden deze zomer om geen belangrijk sportmoment te missen. Duik met ons in de wereld van de sportzomer 2024 en ontdek waar je je favoriete sporten kunt beleven.

Inhoudsopgave

Sportzomer 2024: de ultieme EK-ervaring op de camping

Stel je voor hoe je op een zwoele zomeravond op de camping zit, omringd door de vredige natuur en de geur van barbecue in de lucht. De zon gaat langzaam onder terwijl je samen met andere campinggasten naar een groot scherm kijkt dat midden op het grasveld is opgesteld. De spanning stijgt als de EK-voetbalwedstrijd begint en bij elk doelpunt juich je samen met nieuwe vrienden uit heel Europa. Samen beleven, vieren en meeleven in deze bijzondere sfeer creëert onvergetelijke momenten en laat het hart van elke voetbalfan sneller kloppen. Het UEFA Europees Kampioenschap 2024 vindt plaats van 14 juni tot 14 juli 2024, precies midden in de sportieve zomer. Ideaal om te bekijken op de camping!

Bekijk het EK op de camping

Bekijk het EK op de camping

Aantal campings die het EK 2024 uitzenden:

Bekijk hier alle campings in Europa die het EK 2024 uitzenden.

Campings met een voetbalveld

Naast het meeleven met de grote sportevenementen deze zomer is de camping ook de ideale plek voor actieve vrijetijdsbesteding ter plaatse. Veel campings hebben eersteklas sportfaciliteiten waar gasten zelf actief kunnen zijn en verschillende sporten kunnen beoefenen. Denk hierbij aan een voetbalveld, basketbalveld of volleybalveld. Ook krijgen steeds meer campings de mogelijkheid om te padellen.

Op deze plekken vind je vaak multisportvelden waar je je kunt uitleven met voetballen of aan georganiseerde toernooien kunt deelnemen. De animatieteams zorgen voor extra plezier en bieden een gevarieerd programma voor jong en oud.

Parijs 2024: beleef de Olympische Spelen van dichtbij

Met vrienden genieten van de Olympische Spelen voor de camper.

Met vrienden genieten van de Olympische Spelen voor de camper.

Parijs, de stad van de liefde en het licht, wordt in de zomer van 2024 het middelpunt van de sportwereld. De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus 2024 en beloven niet alleen sportieve topprestaties, maar ook een ongeëvenaarde sfeer en feestelijke stemming in de straten van de Franse metropool.

Ook als je niet direct ter plaatse kunt zijn, bieden campings de mogelijkheid om het olympische vuur te voelen en de sportieve geest met gelijkgestemden te delen. Bekijk hieronder welke campings de Olympische Spelen uitzenden deze zomer en boek jouw plekje!

Campings die de Olympische Spelen uitzenden:

Campings voor de sportliefhebber:

Ben je liever zelf actief in de vakantie? Of heb je sportieve kinderen? Dan zijn deze campings misschien wel iets voor jou:

Tour de France 2024: puur spanning langs de route

Voor wielerfans is de Tour de France het absolute hoogtepunt van de zomer. De beroemdste en meest uitdagende wielerwedstrijd ter wereld vindt plaats van 29 juni tot 21 juli 2024 en voert de renners op een adembenemende reis door de schilderachtige landschappen van Frankrijk. De Tour de France 2024 start in Florence en eindigt in Nice.

Sportzomer 2024

Sportzomer 2024: de Tour de France tijdens de zomer volgen vanaf de camping – het liefst direct in Frankrijk.

Wanneer je je zomervakantie in Frankrijk doorbrengt, heb je de unieke mogelijkheid om de Tour de France direct vanaf de camping te volgen. Langs de route zijn genoeg campings vanwaar je de voorbijrijdende wielrenners van dicht bij kunt beleven. Wees op tijd om een goede plek langs de route te scoren en om de reclamekaravaan niet te missen. Tijdens de karavaan delen de sponsoren allerlei gratis spullen uit. Wil je langer genieten van de renners? Kies dan voor een plek aan een bergetappe waar zij bergop koersen. Bedenk van te voren goed waar je je auto neerzet om file en frustratie te voorkomen. Houd te allen tijde rekening met de renners!

Bekijk je de Tour liever vanaf de camping, bekijk dan hier campings die de Tour de France live uitzenden:

Campings om te fietsen

Ga je graag zelf fietsen op vakantie? Neem dan je eigen fiets mee of kies voor een camping met fietsverhuur. Zo kun je de schilderachtige omgeving langs de Tour de France-routes verkennen of gewoon ontspannen door de natuur fietsen.

Wimbledon 2024: tennisliefde in Londen

Van 1 juli tot 14 juli 2024 staat Londen helemaal in het teken van de tennissport, want in deze periode vindt het beroemde Wimbledon-tennistoernooi plaats. Wimbledon, het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, trekt jaar na jaar de beste spelers en speelsters ter wereld aan, die op de grasbanen van de All England Lawn Tennis and Croquet Club strijden om de felbegeerde titel.

Bekijk Wimbledon gezellig op de camping

Bekijk Wimbledon gezellig op de camping

Ook als je je zomervakantie niet direct in Londen doorbrengt, kun je de spanning van Wimbledon op de camping beleven. Veel campings bieden uitzendingen van de tenniswedstrijden aan, zodat je de spannende wedstrijden en legendarische momenten live kunt volgen. Geniet van een kopje aardbeien met slagroom en ervaar de sfeer van Wimbledon, zelfs als je ver van het Centre Court bent.

Campings die Wimbledon uitzenden:

Campings met tennisbaan

Als tennis jouw sport is, vind je op geselecteerde campings ook tennisbanen waar je je vaardigheden kunt tonen. Of je nu een ervaren speler bent of gewoon voor de lol speelt, de campings bieden uitstekende voorwaarden voor sportieve activiteiten tijdens je zomervakantie.

Welk sportevenement is jouw favoriet van de sportzomer 2024? Kijk je ernaar uit om het op de camping te zien? Laat het ons weten in de reacties!

  • Auteur: Lisette
  • Ik ben gek op kamperen! Vroeger met de vouwwagen in Nederland, later met de caravan naar Zuid-Frankrijk. Nu ga ik al een aantal jaar zelf met mijn vriend en onze drie dochters kamperen. We gaan graag naar wat kleinere campings, waar de meiden zich vermaken met dieren, een trampoline, knutselen of een zwembad. We vinden het leuk om de omgeving te verkennen, maar kunnen ook lekker luieren op de camping.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *