Rustige campings met stacaravans

1 augustus, 2024

Ben je toe aan een campingvakantie waar ontspanning centraal staat? Op deze rustige campings ontsnap je aan de dagelijkse drukte en ontdek je tegelijkertijd het comfort van stacaravans. Je wordt hier omgeven door natuur, maar hebt tegelijkertijd moderne voorzieningen binnen handbereik. Stel je voor: koken in eigen keuken en genieten van een maaltijd op je eigen veranda, omringd door de kalme sfeer van de camping. Dat klinkt uitnodigend!

Inhoudsopgave

Camping Domaine de Chadeyron (Rhône-Alpes, Frankrijk)

Het terrein van Camping Domaine de Chadeyron is speels ingericht met verschillende niveaus.

Midden in de Ardèche ligt Camping Domaine de Chadeyron, een sfeervolle camping op een prachtig landgoed tussen de groene heuvels. De camping ligt dicht bij de rivier de Ardèche en de Ibie-vallei, waardoor een uitstapje in de mooie omgeving altijd binnen handbereik is.

Françoise en Sander runnen deze gezellige camping samen met hun kinderen. Met hun enthousiasme en gastvrijheid zorgen ze ervoor dat iedere gast zich thuis voelt. Hun aandacht voor het milieu is bewonderenswaardig: ze gebruiken geen chemische middelen voor het onderhoud van de groenvoorziening of het schoonmaken van de faciliteiten.

De camping heeft een speels ingericht terrein met verschillende niveaus. De grote comfortplaatsen bieden volop ruimte en de stacaravans zijn voorzien van een overdekte veranda. Je dagen beginnen hier goed met versgebakken brood en streekproducten uit het winkeltje. Met het keukentje van de stacaravan heb je binnen een handomdraai een lekker ontbijt op tafel staan!

Boek deze camping

Camping de la Bageasse (Auvergne, Frankrijk)

Camping de la Bageasse heeft een mooie ligging aan rivier de l’Allier.

Gelegen aan rivier de l’Allier is Camping de la Bageasse een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Of je nu wilt wandelen in de heuvels van de Loire of vulkanen bewonderen in de Auvergne, hier zit je goed. De camping ligt net buiten het charmante stadje Brioude en ook steden als Le Puy en Velay en Issoire zijn goed bereikbaar.

Naast traditionele kampeerplekken zijn er hier ook stacaravans te huur. Zie je jezelf al ontspannen in jouw stacaravan, met uitzicht op de rivier? Het centraal gelegen zwembad is de perfecte plek om te relaxen met een goed boek, terwijl kinderen zich vermaken in het kinderbadje.

Voor watersportliefhebbers is dit een topbestemming. Je kunt kajakken en raften op de rivier die zich door het landschap baant. Bevind je je liever op het droge? Op de camping zijn er volleybalvelden, jeu de boules banen en een speelterrein voor kinderen. Ook de bekende vulkanen van de Auvergne zijn goed te bereiken vanaf deze camping.

Boek deze camping

Camping Le Ventadour (Ardèche, Frankrijk)

Camping Le Ventadour ligt aan de Ardèche, de rivier waar deze regio haar naam aan te danken heeft.

Camping Le Ventadour is een gastvrije familiecamping in het hart van de Ardèche, gelegen aan de gelijknamige rivier. Houd je van natuur en rust? Dan is deze camping de ideale bestemming voor jou. Je verblijft midden in het regionale natuurpark Monts d’Ardèche, omringd door vulkanische bergtoppen, watervallen en wildstromende rivieren. Een prachtige plek om te ontspannen!

Barbara en Jean-Pierre Leynaud heten je van harte welkom op hun camping. Het terrein is goed bereikbaar en biedt een comfortabel verblijf in de ongerepte natuur. Naast staanplaatsen tussen de bomen zijn er ook verschillende stacaravans te huur. De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat iedereen, jong en oud, zich hier thuis voelt.

De rivier de Ardèche is perfect voor een verfrissende duik, zwemmen of vissen. Er is zelfs een eigen zandstrandje om je handdoek neer te leggen. De camping biedt meerdere activiteiten, waaronder sporttoernooitjes, animatie voor kinderen, en avontuurlijke excursies zoals wandelen, mountainbiken en kanoën. Het nabijgelegen Kasteel van Ventadour, op nog geen kilometer afstand, is een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Boek deze camping

Camping La Grisse (Vendée, Frankrijk)

Boerderijcamping La Grisse ligt in het groene land van de Vendée, met zandstranden op rijafstand.

Midden in het groene binnenland van de Vendée ligt de kleine, rustige boerderijcamping La Grisse. Vlak bij Le Givre, op slechts tien minuten rijden van de zandstranden van Longeville-sur-Mer, biedt deze camping een oase van rust en ruimte. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk. De familie Martineau heet je hier van harte welkom en staat klaar om je alles te vertellen over de omgeving. In het hoogseizoen nodigen ze je graag uit voor een drankje en een gezellige barbecue.

De zes stacaravans voor verhuur liggen langs charmante witte kiezelweggetjes, omgeven door bomen. De camping heeft verder een aantal handige voorzieningen, zoals een winkeltje waar elke ochtend vers brood verkrijgbaar is. Er zijn fietsen te huur voor een tocht door de mooie omgeving, en er zijn verschillende speeltuinen en een recreatieruimte voor kinderen en volwassenen.

Boek deze camping

Camping Tunnel International (Aosta, Italië)

Camping Tunnel International is een terrassencamping met een prachtig uitzicht.

Bij het binnenrijden van Italië via de Grote Sint-Bernardtunnel is Camping Tunnel International de eerste camping die je tegenkomt. Deze terrassencamping ligt prachtig tegen de berghelling bij het dorpje Etroubles, op 1.280 meter hoogte. Het panoramische uitzicht vanaf de staanplaatsen is schitterend! Dit is een ideale doorgangscamping of bestemming voor wandelliefhebbers.

Bij aankomst word je verwelkomd door de bloeiende geraniums en eigenaresse Sylvia. De camping is mooi aangelegd met terrassen en biedt een weids uitzicht. Voor wie zonder kampeermiddel komt zijn er verschillende leuke huuraccommodaties te huur, waaronder stacaravans.

Camping Tunnel is ook in de winter een aanrader. De hoge ligging zorgt ervoor dat de sneeuw vaak tot in het late voorjaar blijft liggen. Na een dag wandelen kun je ontspannen in het bubbelbad of het kleine zwembadje. De lekkerste streekgerechten proef je in het restaurant waar je mooi uitzicht hebt op de bergen.

De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandeltochten. Het dorpje Etroubles ligt op vijf minuten lopen en in het Aostadal vind je honderden kilometers aan wandelroutes. Of je nu een beginner bent of een ervaren bergwandelaar, er is voor ieder niveau een geschikte route. Onderweg kom je misschien wel gemzen, steenbokken en marmotten tegen!

Boek deze camping

Camping Royal (Ortameer, Italië)

Vanaf Camping Royal heb je een prachtig uitzicht op het Ortameer.

Camping Royal ligt midden in het groen en dicht bij het Ortameer. Deze rustige camping heeft een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende heuvels. Vooral rustzoekers en natuurliefhebbers weten deze plek te vinden. De camping ligt iets ten noorden van Pettenasco, een charmant dorpje uit de zeventiende eeuw. De weg naar de camping is smal en steil, maar eenmaal aangekomen word je beloond met een mooi uitzicht.

Naast staanplaatsen zijn er ook zeven bungalows en stacaravans te huur waar kleine- en middelgrote huisdieren welkom zijn. Het zwembad is netjes onderhouden en daarnaast is er voor kinderen een speeltuin, tafeltennistafel en een multisportveld. Het animatieteam zorgt voor allerlei leuke activiteiten in de avond.

Op het campingterrein vind je een klein winkeltje met levensmiddelen en vers brood in de ochtend. Voor grotere inkopen bezoek je de supermarkt in Pettenasco. Heb je een keer geen zin om te koken in je stacaravan? Op honderd meter van de camping ligt een restaurant met heerlijke streekgerechten.

In de omgeving zijn er veel karakteristieke dorpjes om te verkennen. Een shuttlebus brengt je naar Pettenasco en Orta San Giulio. Vanuit het laatstgenoemde plaatsje kun je het eiland Isola San Giulio bezoeken.

Boek deze camping

Wat zijn jouw favoriete rustige campings? Laat het weten in de reacties!

  • Auteur: Roy
  • Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn plekken met een boeiende geschiedenis en mooie natuur. Graag wandel ik de ene dag door een museum, de andere dag door heuvels of langs een ruige kustlijn. Het liefst ben ik op vakantie in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *