Goedkoop overwinteren? Kies voor de camping!

2 oktober, 2024

Wil je even weg van de regen, koude wind en sporadische sneeuwbuien? Dan is overwinteren een goed idee. Dit kan een paar maanden zijn of een korte uitstap van een paar weken. Ben je hierbij gebonden aan een budget of geef je liever niet zoveel uit, kom dan goedkoop overwinteren op de camping. 

Tip 1: Boek op tijd

Veel campings richten zich met name op gepensioneerde kampeerders. Maar ook als jongere vakantieganger kun je goed op een wintercamping in Spanje, Portugal of Frankrijk terecht. Houd er rekening mee dat veel geliefde overwintercampings ruim van tevoren volgeboekt zijn. Wil je in een populaire periode weg, boek dan het liefst een jaar vooraf, maar uiterlijk vóór de zomer jouw kampeerplek. Als je een regelmatige bezoeker bent, kun je zelfs aan het eind van je bezoek alvast voor volgend jaar boeken. Dit scheelt in de kosten en je verzekert je van een kampeerplek. Met CampingCard ACSI boek je daarnaast extra voordelig in het laagseizoen bij ruim 3000 aangesloten campings.

Gezin picknicken in de zon, goedkoop overwinteren

In Zuid-Europa geniet je nog van een heerlijke nazomerzon

Tip 2: Kijk eens verder

In het zuiden van Spanje en Portugal blijven de temperaturen rond de 16 graden. Perfect weer voor een winterzonvakantie! Maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor jouw overnachtingen? Kijk dan eens naar andere gebieden dan de echte hotspots. Zo vind je lagere prijzen, meer vrijheid en meer privacy als je het Spaanse binnenland intrekt. Het nadeel is dat het in deze gebieden minder zonnig is. Dus als je graag de zon opzoekt, zul je daar waarschijnlijk ook wat meer voor betalen.

’s Zomers of ’s winters: kamperen blijft fijn!

Tip 3: Zoek een echte (over)wintercamping

Maar ook als je in een kouder gebied kampeert, is het goed toeven op een wintercamping. Deze campings zijn veelal het hele jaar geopend. En daar zijn de faciliteiten natuurlijk op afgestemd. Denk aan verwarmd sanitair, een binnenzwembad of een sauna. Heb je geen moeite met wat regen of kou, lees dan onze tips voor winterkamperen en maak het beste van jouw overnachtingen.

Overwinteren op de camping

Koud, helder weer geeft de mooiste sterrenhemel

Tip 4: Vergeet de route niet

Natuurlijk is de plaats van bestemming belangrijk. Maar ook de route ernaartoe kan een hap uit je budget nemen. Onderweg naar het zonnige zuiden kom je bijvoorbeeld verschillende tolwegen tegen. Wil je dit liever niet, kies voor een bestemming dichterbij huis óf reken op wat meer reistijd. Zo kun je naar Frankrijk of Spanje zonder tolwegen.

Het is daarnaast belangrijk om de uitrusting van jouw vervoermiddel te controleren. In sommige gebieden in Frankrijk en Italië zijn namelijk ’s winters winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht. Heb je deze niet, reken ze dan ook mee bij het budgetteren van jouw vakantie.

Tip 5: Denk aan thuis

Wanneer je weggaat denk je er misschien niet zo aan, maar vergeet je ‘verplichtingen’ thuis niet. Zet je abonnementen (sportschool, onnodige streamingsdiensten) tijdelijk stop en zet de kachel laag. Een belangrijke manier om energie en kosten te besparen. Onderweg zul je natuurlijk ook stroom, gas of een andere vorm van energie verbruiken en moeten betalen voor boodschappen. Wanneer je dit slim aanpakt kun je vaak de besparingen en gemaakte kosten met elkaar verrekenen, of zelfs iets overhouden!

Bij lage temperaturen horen lage prijzen!

Wil je deze winter voordelig overwinteren op campings in Zuid-Europa? Met de Digitale CampingCard ontvang je tot maar liefst 60% korting per overnachting op campings in Zuid-Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Kroatië en Griekenland. Dankzij de acht vaste lage overnachtingstarieven per land bespaar je al snel flink op je verblijf. En het beste nieuws? Je verdient de kaart binnen vier nachten terug! De digitale versie is altijd binnen handbereik op je smartphone en hij werkt zelfs offline. Winterkamperen? Dat doe je met korting!

Heb jij nog tips om goedkoop te overwinteren? Laat het ons weten in de reacties.

Overwinteren op campings in Europa:

  • Auteur: Bianca
  • Sinds mijn camperreis door Canada, ben ik besmet met het kampeervirus. Vroeger heb ik met mijn ouders en zusje vooral Duitsland en Oostenrijk verkend. Nu ontdek ik samen met mijn man graag de rest van Europa, en verder!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *