Winterkamperen tijdens de kerstvakantie is de laatste jaren steeds populairder geworden onder het motto ‘Forget the gift, enjoy the experience!’. En wat zorgt er meer voor de ultieme kerstsfeer dan zelfgebakken koekjes of kerststol in je eigen caravan, camper of tent? We hebben twee makkelijke recepten voor je die je in een Omnia campingoven kunt maken.
Lees meerDe Provence zit vol met culinaire verrassingen. Zo is deze streek naast een zonnige kampeerbestemming ook een plek waar je volop kunt genieten van de Franse keukenliefde. De Provence is rijk aan heerlijke seizoensgebonden en lokale producten. Voor deze Provençaalse specialiteiten zou je het liefst vandaag nog naar een camping in Frankrijk afreizen!
Lees meerWanneer je gaat kamperen, komt er een heleboel op je af. Wat moet je zoal meenemen? En wat laat je beter thuis? In dit blog vertellen wij jou wat je allemaal nodig hebt bij het koken op de camping! Van apparatuur en hulpmiddelen tot veiligheid en duurzaamheid. Wij hebben tien toptips voor je op een rijtje gezet …
Lees meerOf je nu een lange autorit voor de boeg hebt, een dagje naar het strand gaat of drie weken lang met een tent gaat kamperen; een verkoelend drankje tijdens je vakantie is altijd een goed idee. Naast een koude drank blijven ook etenswaren langer goed als je ze bewaart bij de juiste temperatuur. Maar hoe hou je eten en drinken het beste koel? En welke koelbox past daar het beste bij? In dit artikel geven we je koeladvies voor ieder vakantiemoment.
Lees meerFrankrijk staat bekend om zijn haute cuisine, verfijnde gerechten bereid met exclusieve producten. Maar het land kent ook heerlijke streekgerechten met maar enkele, vaak heel gewone, ingrediënten. Van oost naar west en van noord naar zuid: in dit blog maak je kennis met lokale lekkernijen die je echt moet proberen tijdens je kampeervakantie in Frankrijk. Uiteraard tip ik ook nog campings met restaurants waar je deze lekkernijen kunt proeven.
Lees meerWeet je waar ik het meest van geniet als ik op vakantie ben? Het eten! In Spanje eet ik het liefst heel de dag door tapas, in Italië ga ik op zoek naar het beste ijs en in Frankrijk kan ik zo’n stinkkaasje niet weerstaan! Maar voor mij is de pièce de résistance, het hoogtepunt van een driegangendiner; het toetje! Dus ik neem je mee naar de wereld van de heerlijkste nagerechten in Europa. Begin alvast maar met watertanden.
Lees meer
Laatste reacties