Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 33 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Ruim 250 filtermogelijkheden Meer dan 350.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Estland

Als u gaat kamperen in Estland, merkt u al snel dat dit land niet Oost-Europees is, maar Noord-Europees. Doordat Duitse ridders steden en burchten hebben gesticht en Zweden dit gebied lange tijd hebben beheerst, ziet u veel Duitse en Scandinavische invloeden in Estland. Een kampeervakantie in Estland zal u zeker bijblijven.

Kamperen in Estland: lange zomeravonden in Noord-Europa

De hoofdstad van Estland, Tallinn, is door Denen gesticht, zoals de naam 'Deense stad' al zegt. Het oude centrum is een van de mooiste van Europa. Prachtige monumenten, gotische kerken, maar ook de torens 'Kiek in de Kök'  (Nederduits voor 'Kijk in de keuken') en 'Lange Hermann' zijn een bezoek waard, als u vanaf uw camping in Estland naar Tallinn gaat. 's Avonds kunt u nog lekker lang op een terrasje blijven zitten, omdat de zon in de zomer pas heel laat ondergaat.

De campings in Estland liggen verspreid door het land. Langs de kust op het vaste land, maar ook op de eilanden Saaremaa en Hiiumaa vindt u veel campings. De campings bij de stad Tartu zijn een goed beginpunt voor een tocht langs stille dorpjes, de heuvels bij Otepää en de oever van het grote Peipusmeer, dat de grens met Rusland vormt.

Belangrijke informatie voor uw reis in Estland

Benzine (95, 95 E10 en 98) en diesel zijn goed verkrijgbaar (wil je E10 tanken, controleer dan bij de vulopening, in de handleiding of bij je merkdealer of je auto hierop kan rijden). Lpg is redelijk goed verkrijgbaar. Voor het tanken van lpg wordt de Italië-aansluiting (dish) gebruikt.
De meeste tankstations zijn in elk geval van 7.00 tot 21.00 uur geopend en die langs snelwegen vaak dag en nacht. Bij diverse tankstations zijn tankautomaten waar met een creditcard kan worden betaald.

De laadmogelijkheden zijn voldoende en de onderlinge afstand tussen de meeste laadpalen is zo’n 60 kilometer. Bekijk voorafgaand aan je reis welke laadmogelijkheden er zijn. Plan je reis goed!

Dimlicht (of dagrijlicht) overdag is verplicht. Opgelet! De achterlichten van een caravan moeten altijd branden. Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Bestuurders mogen alleen handsfree bellen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten in een kinderzitje zitten.
Van 1 december tot 1 maart zijn winterbanden verplicht (deze periode kan worden aangepast aan de weersomstandigheden).

Je mag een stilstaande tram niet voorbijrijden. Voetgangers die in het donker of bij slecht zicht langs de weg lopen, moeten een reflector of veiligheidshesje dragen.

Een gevarendriehoek en brandblusser zijn verplicht in de auto. Aangeraden wordt om veiligheidshesjes mee te nemen voor alle inzittenden.

Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 meter hoog, 2,55 meter breed en 18,75 meter lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 meter lang zijn).

Een fietshelm is verplicht voor kinderen tot 16 jaar (ook voor kinderen in een fietszitje). Bellen of appen op de fiets is verboden. Kinderen tot 8 jaar mogen niet op de weg fietsen, kinderen van 8 tot 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene op de weg fietsen.

Plaats je gevarendriehoek op snelwegen ongeveer 100 meter (elders 50 meter) achter de auto als deze voor het overige verkeer niet goed zichtbaar is. Alle inzittenden moeten een veiligheidshesje aantrekken. Bij pech bel je het alarmnummer van je pechhulpverzekeraar. Je kunt ook bellen met de wegenwacht van Estland (EAK) op +372 69 79 188. Slepen op de snelweg mag tot de eerste afrit.

Het aantal campings in Estland stijgt door de groeiende populariteit van de Baltische staten bij kampeerders. Veel campings liggen in nationale parken en groeien naar het niveau van campings in West-Europa. Steeds meer campings bieden elektriciteit.
Vrij kamperen buiten de campings is toegestaan op het platteland en beperkt in de nationale parken tegen betaling. Op landbouwgrond mag het alleen met toestemming van de landeigenaar. Overnachten langs de weg mag alleen op speciaal voor campers ingerichte en aangewezen parkeerplaatsen. Het aantal servicestations voor campers op de campings groeit.

Thema's


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen