Dicht bij het gezellige Vannes, midden in Zuid-Bretagne, ligt de kindvriendelijke camping Ty-Coët. Hier breng je je vakantie door in eigen kampeermiddel op ruime velden. Maar je kunt ook gaan voor een van mobilhomes die de camping aanbiedt. Door de vele bomen beschik je op deze camping altijd wel over schaduw. Camping Ty-Coët beschikt over een echt waterparadijs, waar vooral kinderen het naar hun zin zullen hebben. In dit deel van Bretagne ben je altijd dicht bij de natuur. Ook zijn er veel historische dorpen en steden die het bezoeken meer dan waard zijn.
Toon meer
Camping Ty-Coët is vanuit het noorden het gemakkelijkst te bereiken door via Le Mans en Rennes naar Bretagne te rijden. Vanuit Rennes neem je de N24 en N166 naar Vannes en van daaruit de N165/E60 richting Theix. Deze weg verlaat je bij afslag 22 om via D183 de camping, gelegen bij Surzur, te bereiken.
Kamperen of huren?
De camping is het hele jaar geopend. Op deze echte familiecamping zijn er zo'n 40 kampeerplaatsen voor mensen met een eigen kampeermiddel en kun je een mobilhome huren. Het sanitair op de camping is ruim voldoende voor het aantal gasten en wordt heel regelmatig schoongemaakt.
Waterpret!
Vermaak is er in de vorm van een overdekt, verwarmd zwembad van 13 bij 7 meter. Dit heeft een maximale diepte van 1,25 meter. Rondom is een ligweide met ligbedden en parasols. Daarnaast is er een leuk waterparkje voor de kinderen dat open is bij goed weer.
Boodschappen in de buurt
Hoewel de camping niet over een eigen winkel of restaurant beschikt, kun je in de onmiddellijke omgeving van de camping terecht voor winkels en eetgelegenheden. Ga bijvoorbeeld naar de Intermarché in Surzur (twee kilometer) voor je boodschappen.
Tussen de menhirs: een steengoed uitje
Zeker voor een gezin met kinderen is een bezoek aan Carnac, gelegen aan de andere kant van de Golf van Morbihan, zeker de moeite waard. Hier staan de menhirs in lange rijen opgesteld. Deze stenen zijn bij ons vooral bekend door de verhalen van Asterix en Obelix. De oudste dateren van 5000 v.Chr. en zijn dus nog van voor de Keltische tijd. Er staan er nu nog zo’n 2.600, terwijl het er oorspronkelijk misschien wel 11.000 zijn geweest.
Het is nog steeds onduidelijk waarom men destijds al die stenen heeft opgericht, maar er wordt aangenomen dat de stenen een rol speelden tijdens rituelen rond de maan en de zon en een soort kalender vormden. Ze zijn onder leiding van een gids te bezoeken.