Simos Camping ligt op een unieke locatie: in het beschermde natuurgebied van het idyllische eilandje Elafonisos in het zuiden van de Peloponnesos. Achter de duinen, op slechts vijftig meter van de camping, ligt een schitterend zandstrand aan de Middellandse Zee. Het water is hier kristalhelder. Simos Camping is een nette, ruim opgezette camping met grote staanplaatsen voor caravans en campers en aparte kampeervelden voor tenten.
Toon meer
De veerboot brengt je naar Elafonisos. Je verlaat het vasteland bij Pounta, dat te bereiken is via de weg van Sparta naar Neapolis. Neem je iets voor Neapolis de afslag naar Agios Georgios, dan leiden de wegwijzers je vanzelf naar het veer. Ben je eenmaal het water over, dan kom je aan in het plaatsje Elafonisos, met ruim zeshonderd inwoners het grootste dorp van het gelijknamige eiland. Vandaaruit is het nog maar een stukje over de kustweg naar het zuiden, waar de camping ligt. Heb je zelf geen vervoermiddel ter beschikking, dan word je door een pendelbus opgehaald en naar de camping gebracht.
Kamperen tussen de bergen
Elafonisos heeft een bergachtig karakter; ook rondom de camping rijzen groene bergen. Het kampeerterrein is echter geheel vlak, waardoor je er met je kampeermiddel prima kunt staan. Het terrein heeft aparte kampeervelden bestemd voor tentkampeerders, die zijn gescheiden van de toerplaatsen voor caravans en campers. Vrijwel alle staanplaatsen zijn voorzien van schaduw, voornamelijk gecreëerd door schaduwdoeken en (soms) door bomen. Veel beplanting op de camping is echter nog jong, waardoor je op je kampeerplaats mogelijk niet al te veel privacy hebt. Ook zijn er zo’n vijftig tenten te huur en kun je verblijven in een van de vier bungalows.
Gezinnen en jongeren
In de zomer worden de kampeerplaatsen op Simos Camping vooral gedeeld door gezinnen en jongeren; de gezinnen nemen voornamelijk een caravan of camper mee, de jongeren kamperen met de tent. Veel Grieken weten de camping te vinden, maar eigenlijk tref je er kampeerders uit heel Europa. Allemaal komen ze het prachtige Elafonisos bewonderen. In het laagseizoen bestaat het kampeerpubliek voornamelijk uit senioren.
Het heldere water van Simos Beach
Slechts een duinenrij scheidt de camping van Simos Beach, het brede zandstrand aan de Middellandse Zee. Dit strand, met zijn fijne, witte zand, is vrij uniek voor Griekenland. Het water is kristalhelder en het uitzicht mooi – aan beide zijden van de baai wordt het strand omgeven door het ruwe laaggebergte van het eiland. Om je te beschermen tegen de soms felle Griekse zon kun je een rieten parasol huren. En wil je extra comfortabel zonnen, dan zijn er ook ligstoelen te huur. Ga lekker lui op een ligstoel of in het warme zand liggen, neem een verfrissende duik in het heldere water of maak er een actieve vakantie van met een potje beachvolleybal of een voetbalwedstrijd op het strand.
Souvlaki en cocktails
In het café-restaurant op de camping serveren ze ontbijt, lunch en diner. Je kunt jezelf bedienen met echte Griekse gerechten zoals souvlaki, maar er zijn ook gebakjes en ijsjes. Het grote overdekte terras zorgt voor een fijne zitplek in de schaduw. Verder heeft de camping een minimarkt met een redelijk assortiment, met onder andere brood, groeten en fruit. Kun je hier toch niet vinden wat je nodig hebt, dan ligt de supermarkt in Elafonisos nooit ver weg. Binnen vijf minuten met de auto ben je er. Heb je geen eigen vervoer, dan kun je in het gratis pendelbusje stappen. Of huur een fiets op de camping, waarmee je ook gemakkelijk de rest van het eiland ontdekt. Aan de bar op de camping, die om tien uur ’s avonds opent, worden de zwoele avonden gevuld met zomerse muziek en frisse cocktails.
Sanitair
Verspreid over het campingterrein liggen verschillende toiletgebouwen met prima sanitair dat iedere dag wordt schoongehouden. Ook zijn er sanitaire voorzieningen voor mindervaliden.
De verdronken stad Pavlopetri
Vlak bij de kust van Pounta, geheel onder water, ligt Pavlopetri. Deze ‘verloren stad’ is ruim 5.000 jaar oud en wordt gezien als de oudste verdronken stad ter wereld. Opmerkelijk aan Pavlopetri is dat zijn infrastructuur, inclusief wegen en gebouwen, nog goed intact is gebleven. Je kunt Pavlopetri, met zijn oppervlakte van zo’n 9.000 m², al snorkelend en duikend ontdekken. Een bijzondere ervaring!