Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 33 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Ruim 250 filtermogelijkheden Meer dan 350.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Roemenië

Kamperen in Roemenië zal u verrassen. In het binnenland vindt u prachtige oude binnenstadjes, imposante kastelen en ruïnes en beschilderde kloosterkerken en aan de Zwarte Zeekust liggen verschillende mondaine badplaatsen. In Roemenië worden de tradities goed in ere gehouden. Tijdens uw kampeervakantie in Roemenië heeft u een grote kans om een folkloristisch festival of feest mee te maken.

Kamperen in Roemenië: het land van Dracula

Breng vanaf uw camping in Roemenië eens een bezoek aan een middeleeuwse stadje in Transsylvanië, dat gesticht is door Duitse kolonisten. De mooiste 'Duitse' stad in Roemenië is zonder twijfel Sibiu met zijn robuuste stadsmuren en torens. Het centrum heeft nog smalle oude straatjes en pleinen met kleurige panden.

Boekarest is een mooie stad om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Roemenië. Al zijn veel mooie oude gebouwen vervangen door nieuwbouw. Het 'Huis van Ceausescu' herinnert nog aan tijd van de communisten en aan de dictator zelf. Toch zijn er ook prachtige kerken en interessante musea in de Roemeense hoofdstad.

Rondom de campings in Roemenië ontkomt u niet aan het fenomeen Dracula. Veel plaatsen worden in verband gebracht met Dracula, ofwel vorst Vlad Tepes. Zo zou hij in de middeleeuwse stad Sighisoara hebben gewoond. Het verhaal wordt hier in ieder geval nagespeeld. Maar hij zou in de 15e eeuw ook op het kasteel van Bran hebben gewoond.

Belangrijke informatie voor uw reis in Roemenië

Benzine (Benzina Super 95 en 98) is goed verkrijgbaar (hieraan is meestal standaard 8% bio-ethanol toegevoegd; controleer bij de vulopening, in de handleiding of bij je merkdealer of je auto op deze benzine kan rijden). Lpg en diesel (Motorina) zijn ook goed verkrijgbaar. Voor het tanken van lpg wordt de Italië-aansluiting (dish) gebruikt.
Tankstations zijn van 6.00 tot 21.00 uur geopend. Langs de hoofdwegen zijn tankstations vaak dag en nacht open. Er zijn in Roemenië ook tankautomaten.

Het reizen met de elektrische auto is nog lastig. Verdeeld over het land zijn er zo’n 1.100 laadpunten.

Dimlicht (of dagrijlicht) overdag is op alle wegen buiten de bebouwde kom verplicht.
Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Trams hebben echter altijd voorrang. Verkeer op de rotonde heeft voorrang als dat met verkeerstekens wordt aangegeven. Op smalle bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
Bestuurders mogen alleen handsfree bellen.
Opgelet! Kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin zitten; zij moeten achterin in een kinderzitje zitten als ze kleiner zijn dan 1,50 meter.
Winterbanden zijn verplicht bij winterse omstandigheden (sneeuwkettingen kunnen verplicht worden gesteld).

Achteruit een weg op rijden vanuit een garage of vanaf een oprit is verboden, tenzij iemand anders je daarbij assisteert.

Opgelet! Het is verplicht 2 gevarendriehoeken in de auto te hebben. Daarnaast is het verplicht om veiligheidshesjes voor alle inzittenden, een verbanddoos en een brandblusser mee te nemen.

Een camper of auto-caravancombinatie mag maximaal 4 meter hoog, 2,55 meter breed en 18,75 meter lang zijn (de caravan zelf mag maximaal 12 meter lang zijn).

Een fietshelm is niet verplicht. In het donker (en bij slecht zicht) moeten fietsers een veiligheidshesje dragen. Kinderen tot 7 jaar mogen alleen in een fietszitje worden vervoerd.
Kinderen tot 14 jaar mogen niet op drukke doorgaande wegen fietsen. Het is verboden om naast elkaar te rijden.

Er wordt op veel Roemeense hoofdwegen tol geheven in de vorm van een soort wegenbelasting, die berekend wordt aan de hand van de verblijfsduur en de voertuigcategorie. Betaling kan uitsluitend door registratie van je persoonsgegevens en kenteken. Dit kan bij postkantoren (posta-romana.ro/en), tankstations, grenskantoren of online via roviniete.ro (ook voor meer informatie).
Op een aantal bruggen over de Donau moet je ook tol betalen. Tolvignetten voor de bruggen zijn te koop bij de tolpoorten of bij tankstations. Er wordt met camera’s op kenteken gecontroleerd; wie de tol niet betaalt, riskeert een hoge boete.

Plaats twee gevarendriehoeken: de ene 30 meter voor het voertuig en de andere 30 meter erachter. Alle inzittenden moeten een veiligheidshesje aantrekken. Bij pech bel je het alarmnummer van je pechhulpverzekeraar. Je kunt ook bellen met de alarmcentrale van de Roemeense pechhulpdienst (ACR) op +40 21 222 22 22 (of +40 745 382 715 of +40 722 382 715). Vraag bij zichtbare schade aan de auto om een politierapport; dit moet je op de terugweg bij de grens tonen. Bij elk verkeersongeluk, ook een kleine aanrijding, ben je verplicht de politie in te lichten.

Houd er rekening mee dat de meeste campings in Roemenië van lagere kwaliteit zijn dan het Europese gemiddelde. In de meeste gevallen is er wel stroom op de camping. Er worden in toenemende mate campings ingericht bij tankstations, restaurants en motels.
Vrij kamperen buiten de campings is verboden, hoewel de Roemenen zelf dit verbod vaak negeren. Overnachten langs de openbare weg in caravan, camper of auto is verboden.
Het inwisselen van gasflessen in Roemenië is slechts zeer beperkt mogelijk. Neem daarom voldoende gas mee.

Thema's


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen