Direct bij de haven van Gränna, aan de oevers van het meer Vättern, vind je deze gezellige familiecamping. Je kampeert hier op een ruim opgezette camping of in een van die typisch Zweedse vakantiehuisjes. Hoewel de camping vrij kaal is en geen afscheidingen tussen de ruime staanplaatsen kent, zul je je hier meteen thuis voelen. Vlak naast de camping vertrekt de veerboot naar het schitterende eiland Visingsö, een uitermate geschikt doel voor een dagtocht op de fiets.
Toon meer
Vanaf de E4 neem je de afslag Tranås/Gränna/Visingsö, waarna je via weg 133 richting Gränna/Visingsö rijdt. In het stadje volg je via de Brahegatan de borden naar Visingsö (camping/haven). Je vindt de camping direct bij de grote parkeerplaats. In het stadje, en op de camping, kan het in het hoogseizoen vrij druk zijn. Wat je hier ook zult merken, is het verkeer dat van en naar de veerboot rijdt.
Trekkershut of vakantiehuisje
De camping beschikt, zoals vrijwel alle Zweedse campings, over een flink aantal trekkershutten en vakantiehuisjes. De eerste zijn vrij eenvoudig met slechts koud stromend water, een eenvoudig keukentje (inclusief magnetron) en gemeenschappelijk sanitair. De vakantiehuisjes hebben een tv, een uitgebreidere keuken, warm en koud water en een eigen douche en toilet. Daarnaast is er een luxe vakantiewoning. Het is verstandig om een trekkershut/vakantiewoning in het hoogseizoen tijdig te reserveren.
Kastelen
Zoals gezegd is Gränna erg populair, vooral onder Zweden. Dit heeft verschillende redenen. De eerste is de nabijheid van het eiland Visingsö, midden in het meer Vättern. Hier kun je onder andere de ruïne van het zestiende-eeuwse kasteel Visingsborg, de voormalige residentie van de adellijke familie Brahe, bezoeken. Op het zuidelijkste puntje van het eiland vind je de ruïne van het kasteel Näs, de oudste koninklijke residentie van Zweden, uit de 12e eeuw, waar koning Magnus Ladulås in 1290 overleed.
Zuurstokken in alle kleuren
De zuurstok (polkagris in het Zweeds) is de tweede reden waarom Gränna zo populair is. In 1859 begon Amalia Eriksson met de fabricage van dit snoepgoed. Dit sloeg zo aan, dat tal van anderen haar volgden. Nu kun je op bijna iedere straathoek zuurstokken in alle vormen, maten en kleuren kopen.
Naar het museum
Het museum van de stad, Grenna Museum, is een bezoek meer dan waard. Dit komt met name vanwege de tentoonstelling rond de mislukte poolexpeditie van Salomon August Andrée in 1897. Hij probeerde toen tevergeefs met een luchtballon vanaf Spitsbergen de Noordpool te bereiken. Pas in 1930 werden zijn stoffelijke resten, samen met die van zijn reisgenoten (Knut Frænkel en Nils Strindberg) en veel van hun uitrusting, waaronder uniek fotografisch materiaal, teruggevonden op het eilandje Kvitøya. De spullen vormen nu een intrigerende tentoonstelling over deze bizarre poolreis.